نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

ترساندن كودك از افراد و وقايع مختلف با عواقب بدي در بزرگسالي به همراه خواهد‌بود. هر رفتار شديدي كه احساسات و هيجانات كودك را به چالش بكشد در آينده خطر ساز خواهد بود. برخي اوقات كودكان كارهايي انجام مي‌دهند كه والدين را خسته و كلافه مي‌كند. به جاي ترساندن‌كودك مهارت هاي زندگي را به او آموزش دهيد. و رفتار نامناسب را با بازي و تشويق به كودك انتقال دهيد. عواقب ترساندن كودك از لولو، حيوانات، بابا، دزد، پليس و … شامل اضطراب، عدم اعتماد به نفس، احساس ناامني و غيره مي‌شود. لطفا براي سلامت روان كودك بر رفتار و گفتار خود دقت كنيد و از روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: ترساندن كودك | عواقب ترساندن كودك چيست ؟

ترساندن كودك

ترساندن كودك به طور كل عواقب و پيامدهاي جبران ناپذيري دارد. ترس يكي از حالات روحي و رواني است كه در همه افراد وجود دارد. همه افراد تقريبا از تاريكي ترس به خصوصي دارند. تاريكي غار، جنگل و حتي اتاق در تمام سنين وجود دارد. اما زماني كه اين ترساندن‌به صورت مداوم ادامه پيدا كند. به سلامت روان كودك لطمه وارد‌مي‌كند. ترساندن‌كودك از لولو، از تاريكي، اژدها، پليس، دزد، حيوانات و … به مرور زمان كودك را ترسو و در بزرگسالي با مشكلات ساده اي روبرو مي‌كند.

ترس واكنش هيجاني محسوب مي‌شود و تكرار مداوم اين ترس ها باعث ايجاد فوبيا در كودك مي‌شود. در اكثر فوبيا ها اشاره شده است كه ترساندن كودك يكي از دلايل ايجاد فوبيا است. همه افراد از برخي مسائل هراس دارند. وقايع طبيعي مانند صداي مهيب، زلزله، سيل و … باعث ترس و وحشت افراد مي‌شود. اما به طور مداوم صورت نمي‌گيرد. بنابراين عواقب بدي به دنبال ندارد. براي پرورش كودكي با سلامت روان بايد اصول تربيت درست را بلد باشيد.

تهديد هايي كه باعث ترساندن كودك مي‌شود

در برخي از موقعيت ها خانواده ها به جاي صحبت با كودك او را با ترساندن از كارش منع مي‌كنند. احتمالا مادر و پدراني مشاهده كرده ايد كه كودك را از لولو، حشرات، هيولا و … مي‌ترسانند. اين ترس ها نتيجه خوبي به همراه نخواهد داشت و در نهايت موجب فوبيا و ترس هاي غير منطقي مي‌شود. در ادامه در رابطه با انواع روش هاي غلطي كه خانواده ها دست به ترساندن كودك مي‌زنند اشاره كرده‌ايم.

1. ترس از هيولا

ترساندن كودك از هيولا و لولو يكي از بارزپترين ترس هايي است كه خانواده ها دست به آن مي‌زنند. اين موجودات خيالي كه اصلا وجود ندارند باعث بروز ترس هاي غير واقعي و فوبياهاي بي دليل مي‌شوند.

2. ترس از حيوانات | ترساندن كودك

زماني كه ترساندن كودك را با حشرات و حيوانات انجام مي‌دهيم. كودك به مرور زمان نسبت به حيوانات و حشرات فوبيا پيدا مي‌كند. و در نهايت در بزرگسالي با هزاران درمان و راهكار فرد درمان نمي‌شود. كودك زماني كه حشرات يا حيوانات را مي‌بيند مي‌هراسد و توانايي روبرو شدن به حيوانات را ندارد.

3. ترساندن از دزد

كودكان در سنين 2.5 به بالا ترس هايي را تحمل مي‌كنند. بنابراين شما با ترساندن كودك به ترس هاي او شاخ و برگ مي‌دهيد. با ترساندن كودك از دزد به اضطراب جدايي و ترس از تنها ماندن او دامن خواهيد زد. در نهايت كودك ترس از گم شدن و دزديده شدن را هميشه همراه خود خواهد‌ داشت.

4. ترساندن كودك از بابا

احتمالا در كودكي با جمله “اگر ….. به بابات ميگم” اضطراب زيادي به شما وارد شده‌است. استفاده از اين جمله براي غذا خوردن، درس خوندن و يا هر كار مثبت ديگري هم پيامدهاي ناگواري براي كودك خواهد داشت. چنين جملاتي تمام استرس و اضطراب به كودك شما وارد مي‌شود و اگر غذا نخورد تمام روز تا شب را با استرس و اضطراب مي‌گذرانند تا پدر به خانه بيايد. و از ترس دعوا شدن كنار پدر نمي‌شيند. با ترساندن كودك از پدر باعث دوري او و فاصله گيري كودك از پدر مي‌شويد. هر نيتي كه در اين جملات داشته باشيد، دوري فرزندتان از پدرش اصلا پيامد خوبي ندارد.

5. ترساندن از آقا پليسه

خانواده ها معمولا براي خواباندن كودك از اين جمله استفاده مي‌كنند “اگه نخوابي آقا پليسه مياد و تورو مي‌بره”. ترساندن‌از پليس در وجود كودك زنده مي‌شود. و بعدها اگر با مشكلاتي مواجه شد كه فقط به دست پليس حل مي‌شود، به او پناه نمي‌برد. حتي اگر كودك در كوچه و خيابان گم شود براي راهنمايي از پليس كمك نمي‌گيرد.

6. ترساندن كودك از دكتر

ترساندن بيهوده كودك از دكتر، دارو و آمپول در آينده بيشتر براي خود شما دردسر ساز خواهد‌شد. بسيار خانواده هايي وجود دارند كه به دليل غذا نخوردن، دستشويي نرفتن و … به ترساندن كودك از دكتر و آمپول رو مي‌آورند. با اين كار به كودك خود آموزش مي‌دهيد حتي اگر در بزرگسالي نياز شديدي به دكتر داشت مراجعه نكند. تمام رفتارهاي والدين در ناخودآگاه كودك جا مي‌گيرد و با آسيب هاي جبران ناپذيري در آينده همراه خواهد بود.

7. ترس از خانه رفتن

ترس از جدايي والدين در كودكان 2 ساله به طور طبيعي وجود دارد. ترساندن كودك با جمله “اگه اين كارو نكني از خونه ميرم” باعث بروز اضطراب جدايي، ترس از تنها ماندن و آسيب هاي جبران ناپذيري در بزرگسالي همراه خواهد بود. اين كودكان به وابستگي ناايمن دچار مي‌شوند و در روابط زناشويي و زندگي روزمره نيز به شدت به ديگران وابستگي ناامن دارند.

8. ترساندن كودك از حمام و دستشويي

يكي از روش هاي ترساندن كودك استفاده از حمام و دستشويي براي تنبيه است. براي اينكه كودك از رفتار شما پيروي كند در حمام و دستشويي حبس مي‌شود تا ادب شود! با اين روش تنبيه كودك از حمام و دستشويي رفتن مي‌ترسد و در برابر دفع ادرار و پاكيزگي به دليل ترس مقاومت مي‌كند. نگهداري طولاني مدت ادرار باعث عفونت و درد كليه ها مي‌شود. و با اين رفتار كودك را از سن پايين با مشكلات و دردهاي كليوي همراه خواهيد كرد.

9. حبس در كمد تاريك

مادران و پدراني وجود دارند كه از حبس در كمد و اتاق تاريك براي ترساندن كودك استفاده مي‌كنند. با حبس كودك در اتاق و كمد تاريك به مرور باعث بروز فوبيا اتاق تنگ و تاريك در كودك مي‌شويد. تاريكي در تمام سنين و افراد گوناگون وجود دارد. با تشديد اين ترس در وجود كودك او را براي هميشه ترسو بار نياريد.

عواقب ترساندن كودك

والدين اولين افرادي هستند كه در شخصيت و رشد كودكان نقش دارند. با ترساندن كودك به رفتار و شخصيت او لطمه اي جبران ناپذير وارد مي‌كنيد كه هرگز با راه حل هاي ساده قابل حل نخواهد بود. در ادامه به عواقب ترساندن كودك اشاره كرده ايم.

  • ترساندن كودك باعث كاهش اعتماد به نفس مي‌شود. كودك ترس از اين دارد كه هرگز توانايي مقابله و مبارزه با موقعيت ها را ندارد.
  • ترس هميشه با استرس همراه است. به اين موضوع فكر كنيد. كه با ترساندن‌دائمي كودك چه حجمي از استرس و اضطراب را به او وارد مي‌كنيد.
  • اين رفتار ناخوشايند خانواده ها باعث بروز افسردگي مي‌شود. اضطراب و استرس مداوم و زياد باعث بروز افسردگي و آسيب روحي به كودك مي‌شود.
  • بي اعتمادي پيامد ديگر ترساندن‌كودك است. كودك به جاي اعتماد به والدين آموزش مي‌بيند. كه والدين قصد ترساندن و آزار او را دارند. بنابراين نسبت به بقيه افراد نيز بي اعتماد مي‌شوند.
  • خشم عواقب ديگر ترساندن كودك است. كودك زماني كه توانايي كنترل استرس خود را ندارد خشمگين مي‌شود و رفتار عصبي از خود نشان مي‌دهد.
  • كودكاني كه دائم در حال ترسيدن هستند منزوي مي‌شوند. از افراد و اجتماع دور مي‌شوند و معمولا علاقه اي به داشتن دوست صميمي ندارند.
  • افرادي كه در كودكي بسيار ترسانده شده‌اند. خجالتي و كم رو مي‌شوند. ترس از وبرو شدن با افراد گريبان گير اين افراد مي‌شود.
  • كودكاني كه مداوم در حال ترسانده‌شدن هستند. قدرت تصميم گيري پايين دارند. در واقع توانايي تصميم گيري را در خود نمي‌بينند.
  • دلبستگي ناايمن يكي ديگر از عواقب ترساندن كودك است.
  • اضطراب جدايي بارز ترين پيامد ترساندن‌كودك است. با تهديد به ترك خانه و رها كردن كودك اضطراب جدايي در كودك جوانه خواهد زد.
  • پرورش افكار منفي از ديگر عواقب ترساندن‌كودك است. كودكان معمولا توانايي درك رفتارهاي شما را ندارد. بنابراين با ترس هاي مداوم افكار كودك را به سمت منفي بافي سوق مي‌دهيد.
  • از اصلي ترين عواقب ترساندن كودك مشكلات عاطفي است. ترس در ناخودآگاه كودك باقي مي‌ماند و هر زماني كه با محرك ترس روبرو شود تمام ترس هاي دوران كودكي را مرور خواهد كرد.
  • احساس ناامني هميشه با كودك همراه خواهد بود. افرادي كه در دوران كودكي بسيار ترسانده شده‌اند. احساس ناامني عميقي دارند. و در هيج موقعيتي احساس امنيت نخواهند‌داشت.
  • اختلال خواب يكي از شايع ترين پيامد ترساندن كودك است. معمولا بي خوابي و ترس از تاريكي باعث بروز اختلال خواب مي‌شود.
  • دوستي هاي ناپايدار نشان از ترس هاي دوران كودكي است. كودكاني كه در دوران كودكي بسيار تحت ترس قرار گرفته‌اند. در آينده دوستي هاي ناپايدار خواهند‌داشت. در واقع اخساس ناامني و بي اعتمادي دليل دوستي هاي ناپايدار است.

ترساندن كودك چه زماني تبديل به اختلال مي‌شود؟

زماني كه ترساندن كودك مداوم و شديد باشد به كودك فشار وارد مي‌كند. اين فشار ها خواب كودك را مختل مي‌كند. و توانايي غذا خوردن‌را از كودك سلب مي‌كند. به طوري كه كودك در هر ساعت از شبانه روز بترسد و احساس آرامش و امنيت نداشته باشد. زماني كه كودك ريشه اضطراب و استرس داشته باشد سريع تر به اختلال مبتلا مي‌شود.

كلام آخر

براي آموزش مهارت هاي زندگي از ترساندن كودك استفاده نكنيد. با اين رفتار آسيب هاي جبران ناپذيري به روان كودك وارد خواهيد كرد كه خود والدين نيز چند سال بعد درگير خواهد كرد. اگر از روش صحيح تربيت كودك آگاه نيستيد، هيچ ايرادي ندارد اگر از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترساندن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترساندن كودك | عواقب ترساندن كودك چيست ؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/18  ] [ ۱۵ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب